Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce
Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Med en lille spids saks klippes der en 1 cm bred rille øverst i jomfruhummerskallerne, så der åbnes ned til kødet. Læg jomfruhummerne side om side i et fad, og drys dem let med salt og peber. Dryp med citronsaft, og fordel smør, persille og hvidløg over. Stil fadet i en 220 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter, til smørret er smeltet og jomfruhummerne let gyldne.
Sauce: Kog vin og Noilly Prat ind til 1/4, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Kog op ind imellem, men pas på med for meget varme, så saucen ikke skiller. Skulle det ske, kan den samles med lidt koldt vand! Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Ved serveringen fordeles jomfruhummerne på varme tallerkner, saucen hældes over, og godt brød serveres til. |
|
Opskriften er vist 113569 gange,
og udskrevet 3274 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (22 stemmer) |
|
Kommentarer ghita - 2017-02-03 10:19:16 Jeg lavede det til nytår, og det blev så lækkert. :-) så nu skal vi have det igen.God weekend.:-) bentthornvig - 2016-08-28 18:48:17 hej det er en rigtig godt ret i har lave her den kan jeg godt rose for jer i har lave en meget fin ret hilsen bentthornvig Helle - 2010-03-29 16:33:43 Noily Prat er en slag vermouth, der tidligere var kendt som den type af flasker, som alkoholiserede forstadsfruer havde gemt bag reolen. Det bruges dog udmærket som ingridiens i flere madretter i dag... C. Larsen - 2009-11-30 21:37:37 Hvad er noily Prat?? en slags spiritus??? Per - 2009-06-27 20:45:22 Det er utroligt dekorativt med hele jomfruhummere, men det er altså ikke særligt pratisk, man bliver fedtet helt op til alburne og op til begge øre. Tobias b - 2008-06-16 10:13:52 det er en virklig godt opskrift jeg har levt den til min kerst hun kunne godt lide den tak for hjelp. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne