Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld

Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.svinekam uden svær
 salt
 peber
1 mellemstortløg
1.5 dl.vand
1 appelsin (saft)
1 tsk.majsstivelse
2 spsk.brun farin
1 spsk.taffelsennep
 
 Fyld:
50 g.frisk spinat
50 g.tørrede abrikoser
1 mellemstortsyrligt æble
50 g.reven mild ost
1 appelsin (revet skal)
 
Opskrift:
Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv. Skær abrikoserne i små terninger. Riv æblet groft. Bland alle delene med ost og appelsinskal.

Skær løget i tynde skiver. Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i svinekammen hele vejen igennem. Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.

Læg løgringene i bunden af fadet og hæld vand ved. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Efter 45 minutter fordeles sennepen på stegens overflade og der drysses med farin. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.

Lad kødet stege i alt 11/4 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.

Si skyen over i en lille gryde, skum den og tilsæt appelsinsaften. Gem 1 spsk til jævning. Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i appelsinsaft og smag til.

Serveres med ovnstegte kartofler og smørdampet spinat.





karakterer:
Opskriften er vist 15535 gange,
og udskrevet 504 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu