Grydestegt svinekam med portvinssauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær Indsendt : Red : |
|
|
Rens urter og krydderurter og skær urterne i mindre stykker.
Varm en tør gryde op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tag det op. Svits grøntsagerne et øjeblik, tag dem op. Læg kødet tilbage. Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket. Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i 1-11/4 time. Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden. Er den 65 grader, er stegen færdig. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter, før det skæres i tynde skiver. Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grøntsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde. Serveres med kartofler evt. råstegte kartofler salat med avocado i tern hakkede valnøddekerner. |
|
Opskriften er vist 31615 gange,
og udskrevet 823 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2005-01-01 01:01:01 Der står 1 dl appelsinsaft 2 gange - mn ikke den ene er portvin? Mona B. - 2005-01-01 01:01:01 Hvor meget portvin skal man bruge? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne