Svinekam uden svær med tranebærsauce

Svinekam uden svær med tranebærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.svinekam uden svær og ben
 salt
 peber
1 løg
1 gulerod
1 fedhvidløg
 spsk.tomatpuré
3 spsk.vineddike, helst balsamico
2 dl.hvidvin
4 dl.bouillon
 
 Sauce:
100 g.tranebær eller ribs
2 spsk.brun farin
2 spsk.hvedemel
 salt
 
 Pynt:
1-2 rødløg
10 g.smør eller margarine
1 tsk.tørret timian eller provencekrydderi
8 kumquats
 
 Tilbehør:
 kg.kartofler
250 g.grønne bønner
 
Opskrift:
Skær løg og gulerod i skiver. Hak hvidløget. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med peber. Brun kødet på alle sider ved god varme, først med fedtsiden nedad, i alt 4 minutter. Tag kødet op og drys det med salt. Svits løg og gulerod ved jævn varme i et par minutter. Rør tomatpureen i. Svits det hele under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt vineddike og lad den næsten fordampe. Kom hvidløg, hvidvin og bouillon i og kog det i 10 minutter med låg. Læg kødet tilbage i gryden. Steg det ved svag varme i ca. 45 minutter under låg. Vend det efter 20 minutter. Bruges et stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 65 grader. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 20 min. Si skyen og skum den for fedt. Hak tranebær, farin og mel groft i en foodprocessor. Uden foodprocessor hakkes tranebærrene igennem en persillehakker og blandes med farin og mel. Kog skyen op. Pisk blandingen i. Kog saucen godt igennem. Smag den til med salt. Hak rødløg fint. Svits det på pandeni fedtstof med timian i et par minutter. Skær kumquats i tynde skiver og lad dem svitse med et par minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 10490 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu