Svinefilet med karamelliseret endivie
Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet Indsendt : Red : |
|
|
Kødet
Svinefileten snøres med kødsnor, se foto. Kødet duppes tørt med køkkenrulle og krydres med salt og peber. Brun kødet med fedtsiden nedad først i en gryde, som kan sættes i ovnen. Brunes godt på alle sider. Stil gryden i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i 30-40 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 60 grader. Skyen i gryden bruges til æblesky. Skær kødet i ca. 2 cm tykke skiver. Karamelliseret endivie Kog endivierne i vand tilsat smør, salt, peber og citronsaft. Kogetiden er ca. 15 minutter. Mærk med en spids kniv om de er møre. Lad dem dryppe af i en si. Halvér dem på langs, se foto. Dyp dem i sukker og steg dem på en varm tør teflonpande. Sukkeret skal karamellisere, så endivierne blive lysebrune. Rosmarin dauphines Kog kartoflerne og kom dem igennem en purépresse. Bring ½ dl vand og smørret i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel. Kog det igennem til det bliver en samlet "bolle". Kom det i en skål og tilsæt ægget lidt ad gangen. Rør godt. Håndmixer eller røremaskine kan med fordel bruges. Tilsæt et drys salt. Stil det i køleskab til det skal bruges. Bland det med kartoffelpuréen. Tilsæt finthakket rosmarin før brug. Varm olien i en gryde. Mærk med en tændstik uden svovl om olien er varm nok. Det skal syde om tændstikken. Form rosmarinbollerne med en barneske og kog dem i olien, se foto. Vend dem. Tag bollerne op, når de er lysebrune og netop gennembagte. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og servér straks. Æblesky Skræl evt. æblet og kom skrællen i gryden med skyen fra kødet sammen med fintsnittet skalotteløg. Tilsæt hvidvin og Calvados. Kog ind til det halve. Si skyen og pisk koldt smør i små tern i saucen, så den jævner let. Skær æblet i små tern. Tilsæt æbletern og smag saucen til med salt og peber. Tips: Kødet kan lægges i et ildfast fad, hvis man ikke har en gryde, der kan gå i ovnen Endivie kan koges dagen i forvejen og opbevares i køleskab Dejen til rosmarin dauphines kan laves nogle timer i forvejen, bare den opbevares i køleskab |
|
Opskriften er vist 9063 gange,
og udskrevet 143 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne