Flæskesteg af svinekam med solbærglaserede majroer
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få stegen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼ time.
Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød: Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Tag stegen ud af ovnen. Brug skyen til sauce. Si skyen op i en gryde. Lad det stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Udrør majsstivelse i koldt vand og jævn saucen. Kog den ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber. Kartofler Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, skræl løget og skær det i tynde skiver. Svits kartoflerne i smørret. Kom kartofler, salt og peber i et ovnfast fad ved siden af stegen i ovnen. Kartoflerne skal have 45 minutter - 1 time. Svits løget på panden til de er netop møre. Blend løgene med kartofler og smag til med salt og peber lige før servering. Solbærglaserede majroer Kog solbærrene med 1 dl vand i ca. 5 minutter. Si solbærrene fra og pres al saften ud af bærerne. Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden. Tilsæt smørret. Skræl majroerne - store majroer skæres hver i tre stykker - kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Kom majroerne i den indkogte solbærsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt. Smag til med salt. Kompot Skær sellerien og æblerne i ens tern. Svits selleriternene i smørret til de er knap møre - har bid. Tilsæt æblerne og kog til æblerne koger i mos. Smag til med timian salt og peber. Serveres lun. |
|
Opskriften er vist 11725 gange,
og udskrevet 340 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne