Flæskesteg af svinekam med hvidløg og grøntsagsspyd
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Vær omhyggelige med at få salt ned mellem alle sværene. Drys ca. ¼ af rosmarinen på sværen og gnid resten på kødsiden. Læg stegen på en rist i en lille bradepande. Sværen skal ligge så vandret som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol elleret stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Læg de soltørrede tomater og hvidløg i bradepanden og hæld ½ l vand ved. Stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg kødet i ca. 1¼-1½ time.
Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Si skyen over i en gryde og skum den for fedt. Kom de soltørrede tomater i små tern og mosede hvidløg i saucen og kog den igennem. Pisk osten i, lige før servering. Smag til med salt. Bland champignon og tomater med olie og rosmarin. Fordel grøntsagerne på 6 små spyd, fx træspyd. Læg dem i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen 8 - 10 minutter ved 200 grader. Vend dem evt. efter 5 minutter. Serveres med kartoffelsne af 1,5 kg kogte kartofler, som presses gennem en purépresser. |
|
Opskriften er vist 19043 gange,
og udskrevet 736 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (27 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 fremragende opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne