Grøn gumbo

Grøn gumbo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :      Red :

Ingredienser:
350 g.rå, røget skinke, helst med en solid fedtkant.
2 tsk.olivenolie
1 stortgroft hakket, rødt løg
2-3 fedknust hvidløg
1 tsk.tørret oregano
1 tsk.tørret timian
2 laurbærblade
2 nelliker
2 selleri, skåret i fine skiver
1 hakket grøn peber
0.5 hvidkålshoved, fint skåret
2.25 l.hønsebouillon (eller vand)
200 g.fint hakket grønkål
200 g.fint hakket knoldselleri
200 g.hakket spinat
1 bdt.hakket brøndkarse
6 fint hakkede skalotteløg
1 knsp.stødt allehånde
0.25 Muskatnød, stødt
 Salt
 peber
 Chayenne
 
Opskrift:
Skær skinken i små terninger og læg fedtet for sig selv. Kom fedt og olivenolie i en gryde og varm op til det syder. Tilsæt skinketerningerne, løg, hvidløg, oregano, timian og lad det simre i fem minutter under lidt lavere blus og med omrøring.

Tilsæt laurbærbladene, nelliker, selleri, peber og lad det simre endnu 2-3 minutter. Tilsæt hvidkålen og bouillonen. Bring det hele i kog og lad det simre i fem minutter.

Tilsæt grønkålen, knoldselleri og lad det koge i endnu to minutter. Læg så spinat, brøndkarse og skalotteløg i gryden, skru ned på lavt blus og lad det simre i et minut efter det er begyndt at koge igen. Tilsæt persille, allehånde og muskatnød, salt, peber og cayenne.

Fisk fedtet op af gryden (og nellikerne, hvis de kan findes). Serveres øjeblikkelig.

Serveres med kuvertbrød eller hvidløgsbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 14518 gange,
og udskrevet 241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
This is a Hot Pot. Not a Gumbo.

  -   2005-01-01 01:01:01
Heller ikke en gumbo