Husarsteg

Husarsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Husarsteg, billede 4 Husarsteg, billede 1 Husarsteg, billede 2 Husarsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Nakkefilet uden svær 3 mm fedt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Timian, tørret
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Champignon i skiver og løg i tern svitses i smør på panden. Tilsæt lidt rasp og smag til med salt, peber og timian.

Kødet skæres i skiver på langs, men ikke helt igennem.
Fyldet fordeles mellem kødskiverne, som holdes sammen med kødpinde eller snøres med garn (som rullesteg).

Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet. Stil fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i 1½-2 timer, til den er gennemstegt. Lad stegen hvile ca. 20 minutter dækket med stanniol.

Husarstegen skæres i skiver ved servering.
Serveres med f.eks. bagte kartofler, skysovs og dampet broccoli.





karakterer:
Opskriften er vist 366510 gange,
og udskrevet 10951 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13081 (3114 kcal)
KJ pr. Pers. 3270 (778 kcal)
Vægt ialt 1793 gram
Vægt pr. Pers. 448 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 729 KJ (173 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-06-24 15:05:16
Husarsteg er noget af det bedste man kan forkæle sine gæstet med ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  -   2015-07-12 10:10:52
hvad med 2½ kg steg hvor lang tid skal den have ?

  -   2012-09-04 12:25:42
Skær skiverne på tværs

  -   2011-08-26 10:40:39
Bacon er et must.. Kan med fordel laves på grill.

  -   2011-03-10 18:33:08
ristet bacon tern er super som fyld med løg og champignon

  -   2008-01-09 20:58:03
den smagte bare rigtig godt! Nakkefilleten blev rigtig mør og god.

  -   2005-01-01 01:01:01
server haricover friske eller frosne til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at komme skivet tomater/grøn peber samt hvidløg mellem skiverne og tilsæt rødvin inden den sættes i ovnen. rigeligt med timian, husk hvidløg. Når retten er færdig, sigtes skyen og jævnes med maizena eller maizena soucejævner, en lækker krydret ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager rigtig godt men jeg foretrækker hasselbagt kartofler dertil