Lammesteg fra Portugal
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Oprindelsesland : Portugal Indsendt : Red : |
|
|
Bland vin, presset hvidløg, salt, peber og timian godt sammen.
Skær alt overflødigt fedt af lammekødet og læg det i en smalt fad. Hæld marinaden over og lad det stå koldt til næste dag. Vend kødet nogle gange undervejs. Tag kødet frem, nogle timer før tilberedning, så det har stuetemperatur. Læg kødet på en rist over bradepanden. Hæld marinaden i panden og læg løg, skåret i både ved siden af. Stik et stegetermometer i den tykkeste ende af stegen. Steg lammekødet ved 175 grader. Bland brødet med presset hvidløg, salt, persille og olivenolie. Det skal blive en løs masse. Del tomaterne i halve. Salt snitfladen let og læg en klat af paneringen på. Når stegetermometeret viser 70 grader tages stegen ud af ovnen. Øg varmen til 225 grader. Smør sennep over stegen og dæk med resten af paneringen. sæt tomaterne i ovnen og lad dem bage i ca. 12 minutter til paneringen er sprød. Lad kødet hvile lidt inden det skæres ud i tynde skiver. Pisk skyen med hvidvin og si den over i en gryde. Lad den koge kraftigt et par minutter – og server så retten. Forslag til tilbehør: Server stegen med tomaterne, løgene, skyen samt råstegte kartofler (eller kartoffel både) |
|
Opskriften er vist 14834 gange,
og udskrevet 432 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 den er lidt sur! Line - 2005-01-01 01:01:01 MUMS!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne