Helstegt nakkefilet i citronsauce med rosenkål
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : |
|
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Drys med citronpeber og evt. lidt salt. Pas på, hvis bouillonen er salt. Tilsæt halvdelen af bouillonen og fintrevet skal af den ene citron. Skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg i ca. 45 minutter. Vend kødet og steg endnu ca. 45 minutter. Samlet stegetid efter bruning er ca. 11/2 time. Kødet skal være gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile i ca. 20 minutter. Skum evt. stegeskyen for fedt, tilsæt resten af bouillonen, hvis der ikke er sky nok. Tilsæt fløde, fintrevet skal af den anden citron og kog saucen, til den jævner let. Jævn evt. yderligere med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med salt og lidt citronsaft. |
|
Opskriften er vist 28527 gange,
og udskrevet 619 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2008-04-30 18:11:23 Rigtig god - lækker sovs |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne