Grahamsboller
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres med det lunkne vand. Æg, salt, sukker og grahamsmel tilsættes.
Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage. Det bløde smør skæres i små klumper og slåes ind i dejen, til den er glat og blank. Stilles til hævning 30 min. tildækket med fugtigt klæde. Arbejdes igennem og formes til 12 boller. De efter hæver på en smurt bageplade i 15 min. Pensles med pisket æg og bages midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10 - 12 minutter. |
|
Opskriften er vist 361994 gange,
og udskrevet 8467 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (116 stemmer) |
|
Kommentarer Lissie Nygaard - 2023-10-27 17:46:42 Lækre boller Jeg bruger olie i stedet for smør. Kari Pedersen - 2022-01-25 02:19:50 Jeg bruger altid kærnemælk til grahamsmel, for at få det ordentligt til at hæve, Og så olie i stedet for smør Bente - 2021-07-23 23:34:35 Meget nem opskrift og så er det lækre boller. Jeg rørte det bløde smør ind til sidst med køkkenmaskinen, det gjorde det nemmere at samle dejen på bordet. Majlis - 2021-01-27 18:34:57 Nemme at lave. :-) jeg erstatter margarinen med 1 1/2 DL rapsolie. Alice - 2018-08-26 11:25:14 Fantastisk gode til ost.,Har brugt opskriften nogle gange, kommer flydende becel i stedet for smør (1 dl) B.B.S - 2016-02-11 20:53:10 Super gode boller og let at lave. Rikkw - 2016-01-09 09:22:20 Har fulgt opskriften til punkt og prikke , det jo helt smattet af alt der smør der skal i til sidst og vil ikke rigtig hæve , må vente og se om det går an, håber jeg da da jeg får gæster 😅 Helle - 2015-03-20 17:40:42 Fantastisk gode boller:) Dejen er også rigtig god til flutes. Rikke - 2013-11-26 14:51:45 Superlækre samme dag - men meget tørre efter en tur i fryseren. Havregrød plejer at hjælpe på det. anonym - 2013-02-13 15:28:30 Smør mangler i selve opskriften..... Ann - 2012-06-04 15:54:15 Rigtig gode og lette at lave :) Dryssede lidt solsikkekerner på toppen :) Brugte bare flydende smør anonym - 2011-12-28 21:01:31 Lidt tørre og kedelige. Svært at få dejen lind frederik - 2011-10-24 17:28:59 de er helt vildt gode. min familie elsker når jeg laver dem:). de er så gode at jeg har bagt dem 3 gange nu inde for 1 måned.mums ;) isianalou - 2010-02-14 08:46:33 Jeg bager i gasovn og min erfaring har været, begge gange jeg har bagt dem, at de lige skal ha 5 min. ekstra. Tilgengæld var de perfekte. Super god og nem opskrift! anonym - 2009-11-15 14:33:41 super gode:D vi udskiftede lidt af hvedemelet med havregryn... og brugte olie i stedet for smør og !/3 del mindre. men med et rigtig godt resultat! Catherine - 2009-07-25 16:55:08 Rigtig gode boller. Tilføj evt. havregryn, det gør dem ekstra lækre Nina - 2009-06-27 20:35:10 Fantastiske grahamsboller - brug evt. ½ dl rapsolie i stedet for smør, for at holde igen på kalorierne :) Kirsten - 2008-09-18 14:05:13 18.sep.08 Rigtig gode boller. tilsæt ca. 3/4 dl.crfraiche og lidt mere mel, så bliver de endnu bedre. anja mus - 2008-06-02 19:03:15 super gode grahamsboller, Mums(: Line - 2007-09-10 16:06:18 Rigtig gode boller, som ikke behøves sukker. Også god til pizzasnegle og sunde kanelsnegle med æble, smør og stødt kanel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne