Nakkefilet med gemyse

Nakkefilet med gemyse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6.5 kg.nakkefilet
100 g.bacon (1 cm tyk skive)
30 g.smør/marg./olie
2 gulerødder
2 løg (store)
2 dl.vand
2 dl.rødvin (kan udelades)
2 dl.fløde/creme fraiche
 
 Krydderier:
2 kvistetimian
1 bundtpersille
1 laurbærblad
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
8 gulerødder (mellemstore)
250 g.grønærter
250 g.champignon, bønner el. andet
 
Opskrift:
Kødet spækkes med bacon, der er skåret i strimler, og nogle kviste persille. Stegen brunes godt. Gulerødder og løg snittes fint, tilsættes og svitses med et øjeblik.

Der krydres med salt og peber. Vand og evt. rødvin, resten af persillen, laurbærblad og timian tilsættes. Stegen simrer i urteblandingen i 1 1/2-1 3/4 time.

Når kødet er færdigstegt, sies stegeskyen og urterne pureres gennem en sigte ned i skyen, (det giver en dejlig kraftig sauce). Der smages til med salt og peber, og en anelse sukker samt fløde/creme fraiche. Saucen jævnes evt. Stegen skæres i skiver og serveres sammen med grøntsagerne og champignonerne.





karakterer:
Opskriften er vist 21967 gange,
og udskrevet 585 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
denn opskrift kan varmt anbefales