Rugbrødstærte

Rugbrødstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Bunde
200 g.mørkt rugbrød uden skorpe
150 g.smuttede, hakkede mandler
1 spsk.mel
1 tsk.bagepulver
6 æg
200 g.sukker ( 2 dl )
2 spsk.snaps
 
 Fyld og Pynt
4 dl.piskefløde
250 g.udblødte svesker
150 g.udblødte abrikoser
 citronmelisse
 
Opskrift:
Opvarm ovnen til 175 grader C.

Skær rugbrødet i små terninger og bland dem med mandler, mel og bagepulver. Del æggene og pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Rør snapsen i. Rør de tørre ingredienser i æggeblommerne. Pisk hviderne stive og rør en stor spsk. i blandingen. Vend resten i.

Smør en springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 50 min. til den føles fast. Afkøl på en rist.

Når kagen er kold, flækkes den op i to, og bunden lægges på et fad. Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt. Skær svesker og abrikoser i små terninger. Tag lidt fra til pynt og vend resten i flødeskummet. Kom fyldet på kagebunden og læg toppen på.

Pynt med flødeskum, svesker, abrikoser og citronmelisseblade.





karakterer:
Opskriften er vist 14031 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu