Confit af nakkefilet med spæde grøntsager
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
|
|
Kødet
Kom kødet i en gryde. Tilsæt ½ l koldt vand og bring det i kog. Skum og tilsæt krydderier og grøntsager i store tern. Læg låg på og kog ved svag varme i 5 timer. Lad kødet afkøle let i suppen. Tag kødet op på en tallerken. Smag til med salt og peber. Smør portionsskåle med olie. Kom kødet i skålene. Pres det let sammen. Tilsæt lidt af suppen. Stil det i køleskabet nogle timer, evt. til næste dag. Vend kødet ud af skålene. Steg parmaskinken på en pande til skiverne er sprøde, eller læg dem på bagepapir og stil dem i ovnen ved 200 grader til de er sprøde. Spæde grøntsager Skræl rødbeder og evt. gulerødder og majroer. Skær grøntsager og æble i passende mundrette stykker. Læg det i iskoldt vand indtil servering. Honning sennep dip: Rør sennep med salt, honning og citronsaft. Rør olien i i en tynd stråle, brug evt. en blender. Smag til med peber. Ristet rugbrød i tynde skiver serveres til. Tips: I stedet for nakkefilet kan bruges 1 kg kæbeklump eller en svineskank. Tag kødet af skankene og kassér fedt, ben og svær. Kogetiden er stadig 5 timer I stedet for portionsskåle kan bruges kopper eller lignende. Kødet kan også kommes i en frostplastpose og rulles stramt sammen til en pølse med 5-6 cm i diameter. Del kødet i 4-8 skiver ved servering Andre grøntsager kan bruges, fx champignon, mini majs, blomkålsbuketter, stave af små squash, peberfrugt mv. I stedet for æbler kan bruges nektariner eller pærer I stedet for parmaskinke kan bruges flæskesvær, sprødstegt flæsk eller back bacon |
|
Opskriften er vist 20927 gange,
og udskrevet 237 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Harly - 2010-04-18 12:46:57 Der er ingen billeder, trods henvisning hertil |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne