Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder

Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 rullesteg af bov med svesker, ca. 1 kg
1 spsk.Colman’s sennepspulver
1-2 tsk.tørret timian
 salt
 peber
 
 Grøntsager
400 g.pastinak eller persillerødder
400 g.rødbeder
1 kg.store kartofler
20 g.smør
 salt
 peber
1 citron
1 bdt.persille
 
 Sauce
1 tsk.Colman’s sennepspulver
1 tsk.tørret timian
 evt. bouillon
1 dl.Kaffefløde 9%
 lys saucejævner
 
Opskrift:
Gnid kødet med sennepspulver, timian, salt og peber. Læg stegen i en sandkageform og hæld 2½ dl vand ved. Sæt den i en kold ovn og tænd på 180 grader. Lad den stege 1-1½ time til kødet er mørt og gennemstegt.

Skræl alle grøntsagerne, men hold dem hver for sig. Skær kartoflerne i både og svits dem et par minutter på panden i halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber. Læg kartoflerne på bagepapir i ovnen ved siden af kødet i 1 time. Skær rødderne i stave som pommes frites. Svits pastinakkerne og derefter rødbederne i resten af smørret. Krydr hver portion med salt og peber og kom dem i hver sit fad. Dryp med 1 spsk citronsaft. Når kødet kommer ud af ovnen, stilles rødderne i ovnen i ca. 25 minutter. Dæk kødet med stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter.

Si skyen og skum den evt. for fedt. Tilsæt evt. bouillon, hvis der ikke er sky nok til sauce. Tilsæt sennepspulver, timian og fløde. Jævn saucen og smag den til. Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver. Drys hakket persille over grøntsagerne.





karakterer:
Opskriften er vist 16039 gange,
og udskrevet 467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu