Lavash brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Rør gær, sukker og 3 dl lunkent vand og lad det stå i 10 minutter tid, til det skummer.
Bland mel og salt i en stor skål. Ælt gradvis gæreblandingen i melet, til du har en stiv dej.
Ælt den på et melet bord i ca. 10 minutter, til dejen er galt og elastisk.
Vask skålen og læg dejen i den, dæk med et fugtigt klæde og lade den hæve lunt i 2-3 timer, til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og ælt igen et par minutter, på et melet bord.
Læg igen dejen tilbage i skålen og lad den efterhæve en halv time.
Beklæd bunden af din ovn med aluminiumsfolie og tænd på 200 grader (hvis du har en bagesten, så læg den underst).
Ryd god plads på bordet og drys mel over.
Del dejen i 12 til 15 kugler, på størrelse med æbler.
Rul hver kugle ud til en tynd plade på 20-25 cm i diameter. Sørg for at bordpladen er tilstrækkeligt melet til, at dejen ikke hænger i.
Kom hver dejplade på folien i ovnen i ca. 3 minutter.
Tag brøden ud efterhånden, og dæk dem med et rent klæde, så de ikke tørrer ud og bliver sprøde.
Tips: Opbevares bedst viklet ind i et klæde, og pakket i en plastikpose. Eller fryses. |
|
Opskriften er vist 17520 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne