Filone brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel og salt og ælt det til en smidig dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, drej den rundt, så der kommer olie over det hele. Stil til hævning i køleskabet i seks-otte timer, til dejen er hævet.
Tag dejen ud på et mel strøet bord og skær den i 2 aflange stykker. Tril dem længere endnu, men så de samtidig bliver vredet og spidset til i hver ende. Læg dem på bagepapir på to bageplader. Drys tykt med pastamelet, skær en lang slidse i hvert brød. Lad brødene hæve lunt til dobbelt størrelse en god time. Bag ved 250 grader de første 10 min. Smid en kop vand ind i en bradepande i bunden af ovnen samtidig med at brødene sættes ind. Sænk varmen og bag dem færdige ved 200 grader ca. 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 45451 gange,
og udskrevet 622 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Morten nefer - 2021-06-03 16:38:45 Brødet smagte godt men det smagte ikke af filonebrød Line - 2014-01-10 12:45:43 Jeg ville give det 40 gram salt total Per - 2013-10-27 12:52:58 Sætter dejen på køl natten over, længere end de 6-8 timer, det fungerer fint, prøvede første gang med kortere tid, det var ikke så godt. Christiandk - 2005-01-01 01:01:01 OK dej, rigtig god smag, god konsistens. Skal bage videre i ca. 18 min. efter de første 10 min ved 250 grader. Alm mel kan også bruges (brug da evt. lidt mindre mel end 1000 g) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne