Filone brød

Filone brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Filone brød, billede 4 Filone brød, billede 1 Filone brød, billede 2 Filone brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 g.gær
6 dl.vand
700 g.tipo 00 hvedemel
200 g.durummel, fin
20 g.salt
 
 lidtOlie
 
50 g.durummel, groft
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel og salt og ælt det til en smidig dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, drej den rundt, så der kommer olie over det hele. Stil til hævning i køleskabet i seks-otte timer, til dejen er hævet.

Tag dejen ud på et mel strøet bord og skær den i 2 aflange stykker. Tril dem længere endnu, men så de samtidig bliver vredet og spidset til i hver ende. Læg dem på bagepapir på to bageplader. Drys tykt med pastamelet, skær en lang slidse i hvert brød. Lad brødene hæve lunt til dobbelt størrelse en god time.

Bag ved 250 grader de første 10 min. Smid en kop vand ind i en bradepande i bunden af ovnen samtidig med at brødene sættes ind. Sænk varmen og bag dem færdige ved 200 grader ca. 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 45450 gange,
og udskrevet 622 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-03 16:38:45
Brødet smagte godt men det smagte ikke af filonebrød

  -   2014-01-10 12:45:43
Jeg ville give det 40 gram salt total

  -   2013-10-27 12:52:58
Sætter dejen på køl natten over, længere end de 6-8 timer, det fungerer fint, prøvede første gang med kortere tid, det var ikke så godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
OK dej, rigtig god smag, god konsistens. Skal bage videre i ca. 18 min. efter de første 10 min ved 250 grader. Alm mel kan også bruges (brug da evt. lidt mindre mel end 1000 g)