Nakkefilet, Rosmarinstegt
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
|
|
Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad, evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed.
Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi.
Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet.
Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå 1 1/2 time.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartoffelbådene i olien, og kom dem i et fad, der er drysset med salt. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre. Tag kødet ud af ovnen, bruges stegetermometer skal det vise ca. 70 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter. Skær peberfrugten i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt. Skum evt. skyen, jævn den let, og smag til. Damp broccoli 7-8 minutter i saltet vand, og læg det på et varmt fad sammen med kød og kartofler. |
|
Opskriften er vist 31344 gange,
og udskrevet 803 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Inge V. - 2010-05-25 14:11:03 Nu har vi stegt nakkefilet 3 gange efter denne opskrift. Hver gang er stegen blevet utrolig lækker. Den seneste gang dækkede vi stegen med tynde baconskiver. Det kan anbefales. anonym - 2009-01-10 17:48:19 Stegen bliver utrolig lækker - både mør og saftig, og smagen af rosmarin og hvidløg er en god kombination til kødet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne