Nonya curry powder

Nonya curry powder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Krydderier - Pulver

Hovedingrediens : Krydderurter - Diverse krydderurter

Oprindelsesland : Asien

AsienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.tørrede chillifrugter
250 g.korianderfrø
15 g.fennikelfrø
50 g.spidskommen
6-7 stjerneanis
0.75 Muskatnød, friskrevet
10 nelliker
1 rullekanelbark eller 1 stykke kasia bark
50-60 g.gurkemeje
10-15 stk.hele kardemomme
 
Opskrift:
Vælg de bedste hele krydderier på markedet, tag dem med hjem, rens og vasker dem, og tør dem i solen (eller varsomt i ovnen).

Dernæst befries chilierne for stilke og chilier, koranderfrø, fennikelfrø og spidskommen ristes hver for sig i wokken ved svag varme, indtil de tager farve og afgiver aroma.

Kardemommefrøene tages ud af kapslerne,muskatnødden rives og alle krydderierne males i krydderi- eller kaffemølle.
Hvis de er lidt grove kan de passeres gennem en fintnettet sigte.

Kan opbevares i tætlukket beholder i fryseren i meget lang tid. Denne blanding er især god til kød- og grøntsagsretter.





karakterer:
Opskriften er vist 12638 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-25 02:31:36
Opskrift fra Nams Kusine,Dragør bragt i Meyers Køkken/DR1 på besøg hos Nams Kusine i 1997. Denne opskrift er baseret på et skøn ved at iagtage min svigermor,Madame Cheng Nya Eng, tilberede krydderiblandingen. Vær opmærksom på at støde krydderierne til pulver da de ellers ikke tykner retten.