Keftedes i tomatsauce

Keftedes i tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 skiverfranskbrød
2 løg
1 tørret chilipeber
5 spsk.olivenolie
500 g.hakket lammekød
1 æg
1 fedhvidløg
0.5 tsk.tørret oregano
1 tsk.eddike
 salt
 sort peber
 
 Saucen:
2 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
1 laurbærblad
0.5 tsk.tørret salvie
850 g.flåede tomater fra dåsen
1 dl.tør rødvin
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Skær skorpen af franskbrødsskiverne og dryp skiverne med lidt vand. Pil løgene og hak dem fint. Den tørrede chilipeber hakkes ligeledes fint.

Lad løgene blive gyldne i 2 spsk. olie. Bland det hakkede kød, de udblødte franskbrødsskiver, løgene, ægget, det pressede hvidløgsfed, oregano og eddike. Rør denne fars godt sammen og smag til med rigeligt salt og peber. Form med våde hænder små aflange ”pølser” som stilles i køleskabet og hviler tildækket 1 time.

Saucen:
Til saucen pilles hvidløgsfedene og skæres i tynde skiver. Varm olien i en kasserolle, kom hvidløgsskiverne i og lad dem gyldne, hvorefter det itubrækkede laurbærblad, salvie og de mosede tomater plus saften tilsættes.
Lad denne sauce koge ind for svag varme.

Når de små kødboller har fået ”hvilet ud” steges de gyldne hele vejen rundt i resten af olien. Tomatsaucen smages til med rødvin, salt og peber. Kødbollerne lægges i saucen og trækker heri i ca 15 minutter.

Man kan også nøjes med at lægge kødbollerne i saucen og varmer det hele godt igennem inden serveringen.

Hertil passer godt bondebrød og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 11122 gange,
og udskrevet 293 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu