Indiske kødboller 02

Indiske kødboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 spsk.rasp
½ kopvand
2.5 dl.fløde
1 grøn peberfrugt
0.5 tsk.kommen
500 g.hakket lammekød
1 æg
1 knsp.safran
 salt
 sort peber
3 spsk.smør
 
 Sauce:
1 løg
1 madæble
1 tsk.citronsaft
2 spsk.smør
2 spsk.karry
1 spsk.mel
½ kopbouillon
1 lille bæger yoghurt naturel
1 dl.piskefløde
 salt
 
Opskrift:
Rør raspen med vand og fløde og lad det stå og trække 10 minutter. Imens befris peberfrugterne for ribber og kerner og skæres i meget små terninger eller hakkes. Kommensfrøene stødes i en morter.

Bland det hakkede kød med ægget, 3 spsk. hakket peberfrugt, raspmassen og krydderierne og rør det til en fars, som med våde hænder formes til en valnøddestore kugler. Lad smørret gyldne i en stor stegepande og steg kødbollerne lysebrune over det hele 5-7 minutter, hvorefter de holdes varme i en skål.

Til saucen pilles løget og hakkes fint. Æblet skrælles, udkernes, rives og dryppes med citronsaft.

Smelt smørret på den pande som kødbollerne er stegt på. Kom det hakkede løg og resten af peberfrugten, det revne æble og karry på panden og svits det under omrøring, til løget er blevet lysegul. Så drysses melet over, hvorefter bouillon, yoghurt og fløde røres i lidt efter lidt. Lad saucen snurre sammen i 5 minutter for svag varme. Smag den til med salt og hæld den over kødbollerne eller server den i en skål ved siden af.

Hertil passer løse ris, mangochutney og ristet kokosmel.





karakterer:
Opskriften er vist 15686 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu