Indiske kødboller 02
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
|
|
Rør raspen med vand og fløde og lad det stå og trække 10 minutter.
Imens befris peberfrugterne for ribber og kerner og skæres i meget små terninger eller hakkes.
Kommensfrøene stødes i en morter.
Bland det hakkede kød med ægget, 3 spsk. hakket peberfrugt, raspmassen og krydderierne og rør det til en fars, som med våde hænder formes til en valnøddestore kugler. Lad smørret gyldne i en stor stegepande og steg kødbollerne lysebrune over det hele 5-7 minutter, hvorefter de holdes varme i en skål. Til saucen pilles løget og hakkes fint. Æblet skrælles, udkernes, rives og dryppes med citronsaft. Smelt smørret på den pande som kødbollerne er stegt på. Kom det hakkede løg og resten af peberfrugten, det revne æble og karry på panden og svits det under omrøring, til løget er blevet lysegul. Så drysses melet over, hvorefter bouillon, yoghurt og fløde røres i lidt efter lidt. Lad saucen snurre sammen i 5 minutter for svag varme. Smag den til med salt og hæld den over kødbollerne eller server den i en skål ved siden af. Hertil passer løse ris, mangochutney og ristet kokosmel. |
|
Opskriften er vist 15711 gange,
og udskrevet 335 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne