Grøn gris med salvie

Grøn gris med salvie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.svinebov med fedtkant, men uden ben
20 g.smør
1-2 løg
4 gulerødder
2 storeeller 4 små persillerødder
1 porre
10 fedhvidløg
2 skiverrøget spæk
1 spsk.olie
0.5 -1 spsk.Colman’s sennepspulver
 Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
2 dl.hvidvin
 Salvie, frisk
1 spsk.hasselnødder
 
 Jordskokke- æbleblanding:
600 g.jordskokker
4 småæbler, fx Belle de Boskoop
10 g.smør
1 citron
 salt
 peber
1 skiverøget spæk
 
0.5 spidskål eller Savoykål
 
Opskrift:
Bestil kødet hos slagteren. Skær kødet i 8 store klumper, ca. 6 x 6 x 6 cm. Bed eventuelt slagteren om at skære kødet ud. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun det i smør på en pande.

Skær løg, gulerødder, persillerødder og det hvide fra porren i skiver. Knus hvidløg. Skær spækket i små tern. Svits grøntsagerne og spækternene i olie i en gryde. Kom det brunede kød i gryden. Tilsæt sennepspulver, 1/2 tsk revet muskatnød, salt og peber og hæld vinen ved. Kog det op. Læg låg på og kog ved svag varme til det er mørt, ca. 1 time.

Smag retten til. Tilsæt 1 - 2 spsk hakket salvie og grofthakkede nødder - helst uden den mørke hinde -lige før servering.

Skræl jordskokkerne og skær dem i kvarte. Skær æblerne over ca. 2 cm fra stilkenden. Skræl evt. resten af æblet, skær det i kvarte og fjern kerner og blomst. Rist jordskokkerne og æblestykkerne i en gryde i smør. Tilsæt 1/2 dl citronsaft, salt og peber. Læg låg på og kog ved svag varme ca. 15 minutter. Smag til. Æbler med stilk steges på panden i fedtet fra 1 skive røget spæk. Æblerne steges med snit- fladen nedad ved svag varme lige før servering. Pas på - æblerne bliver hurtigt mørke. Damp kålen.

Ved servering lægges kålen nederst i et fad - herover kødretten. Jordskokke-/æbleblandingen serveres for sig pyntet med æblerne med stilk.

Tilbered evt. retten i ovn. Brug en gryde, som tåler at komme i ovnen, eller et ovnfast fad med låg. Lad retten stå ca. 1 time ved 160 grader.

Hvis retten ønskes mere fyldig, kan den serveres med hele hvedekerner kogt i 10-12 minutter.

Hvis persillerødderne er små, kan de tilsættes hele.

Nakkefilet kan bruges i stedet for bov. Kogetiden er da ca. 45 minutter.

Hele hasselnødder ristes på en tør pande, til hinden springer af.





karakterer:
Opskriften er vist 8580 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu