Grøn gris med salvie
Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov Indsendt : Red : |
|
|
Bestil kødet hos slagteren. Skær kødet i 8 store klumper, ca. 6 x 6 x 6 cm. Bed eventuelt slagteren om at skære kødet ud. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun det i smør på en pande.
Skær løg, gulerødder, persillerødder og det hvide fra porren i skiver. Knus hvidløg. Skær spækket i små tern. Svits grøntsagerne og spækternene i olie i en gryde. Kom det brunede kød i gryden. Tilsæt sennepspulver, 1/2 tsk revet muskatnød, salt og peber og hæld vinen ved. Kog det op. Læg låg på og kog ved svag varme til det er mørt, ca. 1 time. Smag retten til. Tilsæt 1 - 2 spsk hakket salvie og grofthakkede nødder - helst uden den mørke hinde -lige før servering. Skræl jordskokkerne og skær dem i kvarte. Skær æblerne over ca. 2 cm fra stilkenden. Skræl evt. resten af æblet, skær det i kvarte og fjern kerner og blomst. Rist jordskokkerne og æblestykkerne i en gryde i smør. Tilsæt 1/2 dl citronsaft, salt og peber. Læg låg på og kog ved svag varme ca. 15 minutter. Smag til. Æbler med stilk steges på panden i fedtet fra 1 skive røget spæk. Æblerne steges med snit- fladen nedad ved svag varme lige før servering. Pas på - æblerne bliver hurtigt mørke. Damp kålen. Ved servering lægges kålen nederst i et fad - herover kødretten. Jordskokke-/æbleblandingen serveres for sig pyntet med æblerne med stilk. Tilbered evt. retten i ovn. Brug en gryde, som tåler at komme i ovnen, eller et ovnfast fad med låg. Lad retten stå ca. 1 time ved 160 grader. Hvis retten ønskes mere fyldig, kan den serveres med hele hvedekerner kogt i 10-12 minutter. Hvis persillerødderne er små, kan de tilsættes hele. Nakkefilet kan bruges i stedet for bov. Kogetiden er da ca. 45 minutter. Hele hasselnødder ristes på en tør pande, til hinden springer af. |
|
Opskriften er vist 8580 gange,
og udskrevet 169 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne