Daube på svinebov
Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet i en skål, der rummer ca. 3 liter. Rens alle grøntsagerne til marinaden, skær dem i mindre stykker og læg dem ved kødet. Tilsæt krydderbuket og peberkorn og hæld rødvin ved. Læg plastfilm over skålen og sæt den i køleskab i ca. 1 døgn. Vend evt. kødet efter den halve tid.
Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle. Skær baconen i tynde strimler. Rens grøntsagerne, skær gulerødderne i lange smalle bjælker, løgene i store tern, blegsellerien i tværgående snitter, ca. 2 cm brede, tomaterne i kvarte og hvidløgene i skiver. Vask appelsinen og skær den gule skal af med en kartoffelskræller. Varm olien i en stegegryde og svits baconen. Tilsæt kødet og brun det godt på alle sider. Tag kødet op, kom grøntsager og appelsinskal i gryden og svits det et par minutter. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt siet marinade og balsamico og bring det i kog uden låg. Læg låget på, og lad dauben koge ved ganske svag varme 11/2 - 13/4 time, til kødet er mørt og slipper benet. Tag boven og appelsinskallen op, kog skyen med grøntsager lidt ind uden låg og jævn med saucejævner. Smag saucen til med salt og peber. Serveres med pasta eller kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 11755 gange,
og udskrevet 188 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne