Serbisk lammegryde

Serbisk lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Serbien

SerbienIndsendt :      Red :
Serbisk lammegryde, billede 4 Serbisk lammegryde, billede 1 Serbisk lammegryde, billede 2 Serbisk lammegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.udbenet lammekød, bov eller nakke
3 spsk.olie
1 tsk.rosenpaprika
1 tsk.edelsuss paprika
1 fedhvidløg
 salt
 
 Rispilaf:
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
200 g.parboiled ris
3 spsk.olie
7.5 dl.oksebouillon
3 tomater
 
Opskrift:
Skær kødet i ca. 3 cm. store terninger. Varm 3 spsk. olie op i en gryde og brun kødstykkerne godt på alle sider. Rør begge slags paprika og det pressede hvidløgsfed i, og hæld så meget vand ved, at kødet er lige akkurat dækket. Lad kødet snurre for svag varme og under låg i 1-1½ time, til det er helt mørt, og smag til med salt. Tilsæt evt. mere vand undervejs, gryden må ikke koge tør.

Rispilaf:
I mellemtiden pilles løgene og hakkes fint. Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i tern.

Resten af olien varmes i en gryde, løg, peberfrugt og ris kommes i og svitses under stadig omrøring, til risen bliver gennemsigtig. Så hældes bouillonen ved. Rør en gang rundt, så alt blandes godt, og lad det koge i 10 minutter for ganske svag varme.

Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker, som kommes i en gryde til risen. Rør rundt og lad det koge i yderligere 7-10 minutter.

Lige inden serveringen vendes kød og risblandingen forsigtigt sammen.

Serveres med et godt brød.





karakterer:
Opskriften er vist 11937 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-16 15:25:29
Den kan godt tage 100 gram ris og 3-4 dl. bouillon ekstra