Serbisk lammegryde
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Serbien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i ca. 3 cm. store terninger.
Varm 3 spsk. olie op i en gryde og brun kødstykkerne godt på alle sider.
Rør begge slags paprika og det pressede hvidløgsfed i, og hæld så meget vand ved, at kødet er lige akkurat dækket.
Lad kødet snurre for svag varme og under låg i 1-1½ time, til det er helt mørt, og smag til med salt.
Tilsæt evt. mere vand undervejs, gryden må ikke koge tør.
Rispilaf: I mellemtiden pilles løgene og hakkes fint. Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i tern. Resten af olien varmes i en gryde, løg, peberfrugt og ris kommes i og svitses under stadig omrøring, til risen bliver gennemsigtig. Så hældes bouillonen ved. Rør en gang rundt, så alt blandes godt, og lad det koge i 10 minutter for ganske svag varme. Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker, som kommes i en gryde til risen. Rør rundt og lad det koge i yderligere 7-10 minutter. Lige inden serveringen vendes kød og risblandingen forsigtigt sammen. Serveres med et godt brød. |
|
Opskriften er vist 11937 gange,
og udskrevet 232 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-09-16 15:25:29 Den kan godt tage 100 gram ris og 3-4 dl. bouillon ekstra |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne