Nakkefilet, gryde

Nakkefilet, gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Nakkefilet, gryde, billede 4 Nakkefilet, gryde, billede 1 Nakkefilet, gryde, billede 2 Nakkefilet, gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Nakkefilet. helt afpudset
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dup nakkefileten tør med køkkenrulle.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt nakkefileten på alle sider, 4-5 minutter i alt. Krydr med salt og peber, og tilsæt vand. Skru ned til svag varme, og lad fileten stege under låg i ca. 45 minutter.

Vend - og steg endnu ca. 45 minutter. Samlet stegetid efter bruning er ca. 1 1/2 time, kødet skal være gennemstegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader, så er nakkefileten færdig.

Dæk nakkefileten med stanniol, og lad kødet hvile i ca. 20 minutter.

Serveres med kartofler, brun sauce og div. grøntsager.

Tips:

Tilsæt ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør.





karakterer:
Opskriften er vist 162081 gange,
og udskrevet 1889 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15463 (3681 kcal)
KJ pr. Pers. 1932 (460 kcal)
Vægt ialt 2210 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 699 KJ (166 kcal)
Protein 16.3 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har prøvet at flække den foroven og fyldt den med persille, lavet nogle huller hist og pist og kommet hvidløg i hullerne det var godt