Nakkefilet, gryde
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dup nakkefileten tør med køkkenrulle.
Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt nakkefileten på alle sider, 4-5 minutter i alt. Krydr med salt og peber, og tilsæt vand. Skru ned til svag varme, og lad fileten stege under låg i ca. 45 minutter. Vend - og steg endnu ca. 45 minutter. Samlet stegetid efter bruning er ca. 1 1/2 time, kødet skal være gennemstegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader, så er nakkefileten færdig. Dæk nakkefileten med stanniol, og lad kødet hvile i ca. 20 minutter. Serveres med kartofler, brun sauce og div. grøntsager. Tips: Tilsæt ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør. |
|
Opskriften er vist 162081 gange,
og udskrevet 1889 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (48 stemmer) |
|
Kommentarer jvittendorf - 2005-01-01 01:01:01 jeg har prøvet at flække den foroven og fyldt den med persille, lavet nogle huller hist og pist og kommet hvidløg i hullerne det var godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne