Svensk lammefrikasse

Svensk lammefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
1 kg.lammekød med ben, bov eller bryst
3 spsk.smør
1 gulerod
1 porre
 salt
 vand
1 dl.tør hvidvin
8 helepeberkorn
 
 Saucen:
1 bdt.Dild
2 spsk.smør
2 spsk.mel
1 spsk.citronsaft
1 æggeblomme
1 dl.fløde
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Få slagteren til at dele kødet i ret store stykker.

Lad smørret gyldne på en stor stegepande og brun kødet let på alle sider.

Skyl og skrab guleroden. Gør porren i stand og skær den i stykker.

Kom lammekødet i en gryde. Kog den pande, kødet er brunet på af med en smule vand og hæld denne sky over kødet. Tilsæt vin og så meget letsaltet vand, at kødet er helt dækket, og bring det i kog. Skum et par gange og tilsæt så peberkorn og grøntsager. Lad frikasseen koge sagte under halvlukket låg i 1-1½ time, hvorefter kødet tages op og holdes varmt i en skål.

Kogesaften sis. Dilden skylles klippes fint.

Saucen:
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og får lov til at tage en anelse farve under stadig omrøring. Tilsæt så ½ l. af den siede kogesaft, stadig under omrøring, og lad saucen koge 5 minutter for ganske svag varme. Rør citronsaft og dild i.

Pisk æggeblommen sammen med fløden. Tag saucen af varmen og rør æggefløden i, nu må saucen ikke koge mere, for så skiller den.

Den skal bare varmes godt igennem, hvorefter den hældes over kødet i skålen.

Hertil passer små kogte kartofler

Tips:

Pynt evt. frikasseen med et par duske dild og meget tynde citronskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 7145 gange,
og udskrevet 172 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu