Svensk lammefrikasse
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Få slagteren til at dele kødet i ret store stykker.
Lad smørret gyldne på en stor stegepande og brun kødet let på alle sider. Skyl og skrab guleroden. Gør porren i stand og skær den i stykker. Kom lammekødet i en gryde. Kog den pande, kødet er brunet på af med en smule vand og hæld denne sky over kødet. Tilsæt vin og så meget letsaltet vand, at kødet er helt dækket, og bring det i kog. Skum et par gange og tilsæt så peberkorn og grøntsager. Lad frikasseen koge sagte under halvlukket låg i 1-1½ time, hvorefter kødet tages op og holdes varmt i en skål. Kogesaften sis. Dilden skylles klippes fint. Saucen: Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og får lov til at tage en anelse farve under stadig omrøring. Tilsæt så ½ l. af den siede kogesaft, stadig under omrøring, og lad saucen koge 5 minutter for ganske svag varme. Rør citronsaft og dild i. Pisk æggeblommen sammen med fløden. Tag saucen af varmen og rør æggefløden i, nu må saucen ikke koge mere, for så skiller den. Den skal bare varmes godt igennem, hvorefter den hældes over kødet i skålen. Hertil passer små kogte kartofler Tips: Pynt evt. frikasseen med et par duske dild og meget tynde citronskiver. |
|
Opskriften er vist 7145 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne