Marokkansk lammekød

Marokkansk lammekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.udbenet lammebov
0.5 tsk.safran
0.75 tsk.kanel
0.5 tsk.stødt ingefær
5 dl.vand
3 spsk.honning
750 g.små løg
 salt
 
Opskrift:
Skær kødet i ret store terninger, læg dem i en gryde, der kan tåle at sættes i ovnen. Tilsæt krydderierne og rør vandet og halvdelen af honningen i. Lad det hele koge op og derefter simrer for svag varme og under halvtlukket låg i 35 minutter.

Pil løgene. Tag gryden af varmen, hæld væden fra i en lille kasserolle og lad den koge ind til ca 3-4 dl.

Kom løgene i gryden til kødet, rør den indkogte sky og resten af honningen i og smag til med salt.

Stil gryden på midterste ribbe i en 225 grader varm ovn og lad retten stege uden låg i ca 30 minutter, til løgene er blevet brune og al væden næsten er fordampet.

Hertil passer lun flute eller løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 16448 gange,
og udskrevet 257 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
godt