Tyrkisk guvec
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Skær kødet i 2-3 cm. store terninger.
Vask auberginerne og skær dem i skiver.
Drys skiverne med salt og lad dem trække 15 minutter, hvorefter saltet skylles af, og aubergineskiverne stilles til afdrypning.
Løgene pilles og skæres i skiver. Bønnerne afpudses og brækkes en gang over. Courgetterne vaskes og skæres i tykke skiver. Tomaterne skoldes, flås og halveres. Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og lægges i koldt vand. Lad smørret gyldne i et ovnfast fad og brun kødterningerne i ca. 5 minutter heri. Stil ovnen på 180-200 grader og læg nu alle de istandgjorte grøntsager lagvis oven på kødet i fadet i følgende rækkefølge: Løg, kartofler, grønne bønner, tomater, auberginer og courgetter. Hvert lag drysses med lidt salt og peber, det øverste lag også med paprika. Hæld så meget vand ved, at grøntsagerne er næsten dækket. Læg låg på fadet og stil det i ovnen på nederste ribbe. Lad retten snurre mør i ca. 1 time og 30 minutter og drys den med grofthakket persille lige inden serveringen. |
|
Opskriften er vist 18304 gange,
og udskrevet 335 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (19 stemmer) |
|
Kommentarer jytte - 2017-04-05 16:00:57 det smager som at komme i himmelen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne