Nordtysk vintergryde

Nordtysk vintergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :     
Nordtysk vintergryde, billede 4 Nordtysk vintergryde, billede 1 Nordtysk vintergryde, billede 2 Nordtysk vintergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.oksebov
300 g.svinebov
300 g.lammebov
200 g.bacon
 salt
 peber
 lidttørret timian
250 g.knoldselleri
400 g.gulerødder
2 porrer
250 g.løg
400 g.hvidkål
600 g.kartofler
5 dl.bouillon
3 laurbærblade
1 bdt.Persille
 
Opskrift:
Hvis de anvender en stegeso, skal både den og låget lægges i koldt vand i mindst et kvarter inden anvendelsen.

Skær kødet i ret store terninger og flæsket i strimler. Bland det hele godt med peber og timian og lad det stå tildækket, indtil alle grøntsagerne er klar.

Selleri, gulerødder og porrer vaskes, renses og skæres i mindre stykker. Løgene pilles, halveres og skæres derefter i ikke alt for tynde skiver. Hvidkålen befris for stok og hårde dele og strimles. Kartoflerne skrælles og skæres i store terninger.

Bland alle grøntsagerne med kødet og kom det hele i den klargjorte stegeso. Hæld bouillonen ved og læg laurbærbladene ovenpå. Løg låget på stegesoen og sæt den ind i en kold ovn på nederste ribbe. Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn, og lad retten snurre mør i 90 minutter.

Lige inden serveringen drysses retten med grofthakket persille.

Tips:

Hvis det skal være helt rigtigt, skal denne ret laves i en lerkokotte med låg, en såkaldt stegeso, men det kan selvfølgelig også lade sig gøre at lave den i et ovnfast fad med tætsluttende låg.





karakterer:
Opskriften er vist 66335 gange,
og udskrevet 1081 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-03 16:55:48
Har faktisk lavet samme ret, men i gryde. Vi har en ler stegeso og brugt den meget. Så næste gang prøver jeg i stegesoen. Men alle de udskæringer behøver man ikke. Man kan nøjes med et stort stykke svinekam uden ben og så baconterninger + alt det andet. Skal prøves.

  -   2012-03-03 11:08:35
Har siden fundet ud af at undervarmen i min ovn er røget, så ovnen ikke varmer nok, så jeg ved faktisk ikke hvor lange den skal have.

  -   2012-03-03 10:55:53
Hej Per. Mener du så retten skal have 5-6 timer ialt. Håber på et hurtig svar, da jeg vil prøve at lave retten næste weekend til gæster.

  -   2012-02-28 10:38:44
Den lyder lækker så den vil jeg prøve

  -   2012-02-03 18:18:40
En stegeso findes i flere størrelser, og det er den store som skal bruges her. Og så vil jeg sige at tiden slet ikke kan passe, efter min mening skal køde og grønsager være møre, og så gav retten omkring 4 timer ekstra. der bør vendes i retten ind i mellem, måske med omkring 1 times mellemrum. Bortset fra det så er det jo en nem ret med god smag.