Lammemoussaka
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Courgetter og auberginer vaskes, tørres godt og skæres i 1 cm. tykke skiver på langs.
Kom olien på en stor stegepande og steg courgette- og aubergineskiver lysebrune på begge sider.
Læg dem til afdrypning på køkkenpapir og drys dem let med salt.
Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Persillen skylles og hakkes groft. Lad smørret blive lysebrunt på stegepanden og brun løg, hvidløg og det hakkede kød godt for kraftig varme. Rør tomater og persille i og krydr med salt og peber, hvorefter der lægges låg over panden, og blandingen simrer for svag varme i 20 minutter. Et ovnfast fad smøres og drysses med rasp. Læg et lag stegte auberginerskiver i bunden af fadet, herover halvdelen af kødblandingen, så courgetteskiver og derefter resten af kødblandingen og resten af grøntsagerne lagvis. Pisk fløden godt sammen med æggene, rør den revne ost i og smag til med salt og peber Hæld denne blanding over gratinen og stil den i en 200-225 grader C. alm. ovn på midterste ribbe i ca 45 minutter. |
|
Opskriften er vist 36397 gange,
og udskrevet 1166 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer liselotte - 2005-01-01 01:01:01 en meget lækker opskrift på græsk moussaka kan varmt anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne