Couscous med lammekød
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Nordafrika Indsendt : |
|
|
Kødet skæres i ca. 3 cm. store terninger.
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Olien varmes op i en stor gryde, og kødterninger, løg og hvidløg brunes godt i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsæt så meget vand, at alt er godt og vel dækket.
Drys med salt og peber, læg låg på gryden, og lad kødet simre i 30 minutter for svag varme.
Semuljegrynene bredes ud i et fladt fad og overhældes med det saltede vand. Gnid de fugtige gryn let mellem håndfladerne, indtil alt vandet er absoberet, og der danner sig små kugler. Tildæk denne grød og stil den til side indtil videre. Kålrabi, gulerødder og peberfrugter rengøres og skæres i stave. Courgetterne skylles og skæres i skiver. Tomaterne skoldes og flås. Kom alle de istandgjorte grøntsager i gryden til kødet og lad det hele simre for svag varme i yderligere 30 minutter. De sidste 10 minutter koger ærterne med. Til sidst smages retten forsigtigt til med tabascocauce og cayennepeber. Når grøntsagerne er kommet i gryden til kødet, hældes semuljegrynene i en sigte, som anbringes, som anbringes over en gryde med kogende vand. Læg et klæde over sigten og lad grynene dampe møre i 30 minutter, hvorefter de drysses ud i en varm skål og blandes med smørret. Serveres særskilt til lammestuvningen. |
|
Opskriften er vist 13889 gange,
og udskrevet 372 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne