Venezianske lammespid

Venezianske lammespid, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.udbenet lammekød, kølle
 salt
 groftmalet sort peber
1 fedhvidløg
125 g.røget flæsk
6 enebær
6 skiverdaggammelt formfranskbrød
2 skiverrøget skinke på ca. 1 cm. tykkelse
 Salvie, frisk
2 spsk.smeltet smør
 
Opskrift:
Lammekødet skæres i ca. 4 cm. store terninger og krydres med salt og peber. Hvidløgsfedet pilles og hakkes groft, flæsket skæres i små skiver, og begge dele hakkes fint sammen med enebærrene. Brødskiverne afskorpes, og hver skive skæres i 4 kvadrater.

Skinken skæres i små stykker. Salviebladene skylles og duppes tørre.

Flæskeblandingen fordeles over de 16 brød kvadrater, og de forskellige ingredienser sættes på 8 spid i følgende rækkefølge:
1 stykke brød uden noget på, 1 salvieblad, 1 stykke skinke, 1 stykke lammekød, 1 stykke brød med krydderblanding (blandingen skal vende ind mod kødet, 1 stykke skinke, 1 salvieblad, 1 stykke lammekød og igen 1 stykke brød med krydderblanding. Læg de små spid i et ovnfast fad. De pensles med det smeltede smør, og fadet stilles i en 180 grader varm ovn på midterste ribbe. Spiddene steges i 25 minutter, vendes af og til og overøses med den stegesky, der samler sig i fadet.

Hertil passer blandet salat.





karakterer:
Opskriften er vist 7765 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu