Krondyrfilet med honning/balsamico
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Filet:
Krondyrfileten afpudses. Brunes på panden og krydres med salt og peber. Kan eventuelt krydres med lidt knust enebær. Fileten lægges til let afkøling før der kommes spæk (eller bacon) omkring. Fileten snøres og steges i ovn ved 200 grader C. alm. ovn, i ca. 10 minutter. Hviler herefter ca. 15 minutter. Glaserede æbler: Toppen skæres af æblerne. Udstikkes for kerne (lav et pænt hul). På en pande kommes honning, balsamico og rødvin. Dette koges godt igennem og nedkoges til næsten sirupsagtig konsistens. Æblerne tilsættes og vendes hyppigt, indtil de er letglaserede, ca. 2-3 minutter. Æblerne tages op og "æblekaramellen" indkoges. Tilsættes de friske tyttebær som sauteres i karamellen et kort øjeblik. Tyttebærlagen fyldes i æblerne og disse stilles til side. Umiddelbart inden anretning bages æblerne færdige i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn, i 5 minutter. Bønner: Bønnerne nippes og blancheres i kogende vand. Afdryppes, deles i 8 lige bundter og omvikles med bacon. Bønnerne bages i ovn ved 180 grader C. alm. ovn, i 5-7 minutter. Orlydej: Mel, æggeblomme, øl, vand, olie, samt salt og sukker piskes sammen til en glat dej. Hviler 1 time, hvorefter den stiftpiskede æggehvide vendes i. Dejen skal straks anvendes når de piskede hvider er blevet tilsat. Indbagte champignon: Champignonerne renses og dyppes i den færdige orlydej. Udbages i hed friture (gryde med olie), til de er gyldne. Aspargeskartofler: Kartoflerne koges møre og pilles. Stilles koldt. Inden anretning vendes kartoflerne i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og peber. Drysses eventuelt med nøddeflager eller valnødder. Svampesauce: Kantareller renses og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med smeltet smør og de hakkede skalotteløg. Det sauteres godt. Fonden hældes på og det koger stille i ca. 20 minutter. Fløden tilsættes og koges godt igennem. Servering Krondyrfiletén skæres i tynde skiver, anrettes på varme tallerkener i vifteform. Æblet anrettes foran. I siderne anrettes henholdsvis indbagte champignon og baconbønner. Der omkranses med sauce. Sauce og kartofler serveres à part. |
|
Opskriften er vist 237049 gange,
og udskrevet 6998 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Finn 10.10.2020 - 2020-10-11 10:51:55 Kan bekræfte Torbens erfaring fra den 24.12.2019 - 10 min. stegetid må være en skrivefejl. Ved 200 gr. og 20 min. var stegen på 700 g stadig helt rå. Efter 40 min. stegetid og hvile i 15 min. er stegen stadig rød - men dog stegt. Torben - 2019-12-24 19:22:04 Den var halvrå selv efter 15min i en total forvarmet ovn. Lidt ærgerligt når det var juleaften. Bjarne Homann - 2016-10-17 08:44:13 Jeg brugte en1800gr Lave en marinade af to spsk citronsaft to spsk olivenolie to dl rødvin et par blade lauerblade lidt timmian lidt rosmarinfile i en plastpose i et 36 timer brunede den på fire sider, Lod den blive stuetemperatur lavede en fad med hvidløg gulerødder skalotteløg pore Stillede i ovn på 80 gr i ca 6 timer til opnået 57 gr Filen kom i en høkasse (køletaske) i en 1/2 time inder opskæring i tynde skiver Filen er rosa og ingen købsaft og fantastisk mørt anonym - 2016-09-09 17:49:09 hvad kan man bruge i steder for kantareller ,hvis ikke man kan få dem ? Og i stedet for friske tyttebær ? Bertel - 2008-05-14 02:41:42 Retten er guld, har brugt den flere gange. Er omstændig, men kan forberedes. Stort arbejde, stor lykke. Prøv den, den er det værd !!!! Per - 2007-12-30 22:15:12 Orlydejen bruges til de indbagte champignon, orlydej er nærmest en pandekagedej som bruges til at dyppe ting som man ønsker indbagt og bages i friture. anonym - 2007-12-30 18:16:54 Hvad skal Orly dejen bruges til? og hvordan bruges den? Der står bare den skal anvendes straks, men til hvad???? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften kan også bruges til Krondyrmørbrad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne