Hyldeblomstsorbet
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Højtid: Skt. Hans Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vi anvender en ismaskine, hvor hyldeblomstsaften hældes i først, og starter på nedkøling mens hviderne piskes stive til skum sammen med sukker eller honning. (vi bruger foodprocessor).
Hviderne tilsættes og røres indtil massen en flødeskumsagtig. Massen hældes i en beholder der sættes i fryser. Sorbeten er bedst hvis den serveres umiddelbart efter den er taget ud af fryser - f.eks. sammen med norske vafler eller pandekager. |
|
Opskriften er vist 112505 gange,
og udskrevet 1741 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (39 stemmer) |
|
Kommentarer bettina - 2018-03-30 18:49:19 superlækker sorbet. lever op til Gl. Brydegårds sorbet (dejligt spisested ved Helnæs, Fyn ) anonym - 2016-07-07 15:42:47 Den ser rigtig lækker ud, men kan der evt. tilføjes noget om hvordan man opnår den uden en ismaskine? :) anonym - 2015-07-21 18:42:03 Brug ismaskine, lad saften blive lidt grødagtig inden æggehvider tilsættes Madelskeren - 2013-06-11 18:59:36 Super lækkert! Smager sødt og friskt! Marianne - 2012-06-29 19:23:23 Det er klart at det skiller hvis ikke man røre i det... opskriften er perfekt til en ismaskine. Men synes godt det må fremgå bedre af opskriften at man altså skal røre i det, hvis man kun bruger fryseren. Laura - 2012-04-15 15:29:03 Smager sindssygt godt! Jeg anvendte en ismaskine, og konsistensen blev perfekt sorbet-agtig :) Per - 2012-01-15 15:30:46 Så har I ikke kørt den på ismaskine? AD! - 2012-01-14 22:01:00 føj! den opskrift var ringe... det kommer aldrig til at ligne is, saften ender på bunden. spild af tid og god hyldeblomst saft! utilfreds - 2011-12-23 01:30:18 Skandale, lav aldrig denne is!!!!! Saften falder til bunds og du ender med en is der smager af flormelis med æg !!!!!!!!!!! Ikke engang altspisende storebror ville spise den!!!!!!!!!!!!!!!!!! camilla - 2010-03-30 20:13:21 Hyldeblomstsaft konc * - er det saft eller færdig drik? anonym - 2009-08-08 22:02:28 Jeg synes der er for meget æggehvide i denne opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne