Bedekølle i sæk
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
|
|
Indgnid køllen meget grundigt med salt og reven muskatnød.
Bred et bomulds- eller lærredsklæde i passende størrelse ud, læg køllen på klædet og drys med rosmarinnåle. Knyt klædet fast omkring køllen eller, endnu bedre, sy klædet sammen om køllen. På den måde beholder den sin pæne facon. Bring vandet i kog i en stor gryde. Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og salt i vandet og læg køllen i. Når vandet igen koger, skrues ned for varmen, og bedekøllen simrer for svag varme og under låg i 1½-2 timer. Derefter tages køllen ud af sækken, får lov til at trække 10-15 minutter, og skæres for ved bordet. Hertil passer smørdampede grøntsager (gulerødder, bønner, ærter), glaserede løg, stegte kartofler eller en pikant sauce og kogte kartofler. Tips: Kloge folk hævder, at en kogt kølle er langt saftigere, end en stegt nogen sinde kan blive. Denne opskrift stammer oprindeligt fra ”merry old england” men også i USA sværger man til denne måde at tilberede bedekølle på. |
|
Opskriften er vist 18709 gange,
og udskrevet 256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer emma - 2010-08-11 15:02:18 mmmm mintgele, men så heller mintsauce, det smager meget bedre anni - 2007-04-02 09:35:07 hvis opskriften stammer fra England, mangler der så ikke noget mynte, f.eks. myntegele? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne