Stegt lammekrone
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekronerne afpudses for fedt og sener.
Krydr kødstykkerne med salt, peber og evt. presset hvidløg.
Lammekronerne lægges i en bradepande og steger 20-30 minutter ved 200 grader C i varmluft. Når lammekronerne er færdige tages de af bradepanden og får lov til at trække en 20 minutter inden servering. Bouillon: Afpudset brunes af i en gryde i lidt smør og vand hældes over, dette småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Sovs: Bouillonen hældes i bradepanden som stilles tilbage i ovnen en 5-10 minutter. Bouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, rundes af med lidt fløde ogsmages til med salt og peber og gives evt. lidt kulør. Bagte løg og kartofler: Skrub kartoflerne og pil løgene, kartofler og løg halveres og skærfladerne dyppes i olivenolie og sættes på en bageplade med skærfladen opad. Kryder med salt, peber og timian. Bages i ca. 45 minutter ved 200 grader C. Tomatsalat: Tomaterne skæres i skiver og løget hakkes fint. Læg den skivede tomat på tallerkenen og drys med hakket løg, salt, peber og olivenolie. Tilbehør: Hertil passer nye bønner, ærter eller gulerødder. Tips: Er du så heldig at have fået fat i en hel lammekrone, så kan denne bukkes sammen så den danner en krone, snør stramt med bommuldssnor, form et stykke folie til en kugle som passer i midten af kronen for at holde på formen, benspidserne kan dækkes med folie så de ikke bliver brændte. En lammekrone er lammeryggen som er flækket og rygbenet fjernet, ribbenene er skåret fri for kød. |
|
Opskriften er vist 112339 gange,
og udskrevet 3632 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-12-15 10:45:44 dem på billedet har ikke fået over 10-14 min...det er da helt sikkert... Kurt Berg - 2010-12-11 16:37:44 Vi er da nogen der vil have stegt kød anonym - 2009-06-04 06:28:22 20 min er alt for lang tid.. max 12min, det må godt være lidt rød.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne