Lammekølle på spid
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Med en spids kniv laves 16 snit ved benet på langs af muskeltrådene.
Stik ikke direkte ind i selve kødet.
Hvidløgsfedene pilles og kvartes på den lange led.
Den skyllede rosmarin piles i små duske, og en hvidløgssplint og en dusk rosmarin presses ind i hvert indsnit.
Lammekøllen sættes på grillspiddet omtrent parallelt med benet. Olien røres sammen med salt, peber, paprika og oregano. Køllen pensles grundigt over det hele med denne blanding og steges sprød i grillovnen. Pensles hyppigt under stegningen. Efter den første times stegetid stikkes kødet flere steder med en spids stegegaffel, så fedtet kan løbe af under den sidste del af stegetiden. 1½ time giver en rosa kølle 2 timer en mere gennemstegt. Når stegen er færdig, tages den af spiddet og får lov til at hvile mindst 10 minutter før den skæres for. Hertil passer Rataouille og lun flute Tips: Det kan somme tider være lidt af et problem at få uregelmæssige stege til at side rigtigt på grillspiddet. Hvis den ene side af sådan en steg bliver tungere end den anden, kan det meget vel ske, at grillmotoren ikke er i stand til at dreje spiddet jævnt, og så bliver noget af kødet mere stegt end det andet, hvis spiddet da ikke bliver stående helt stille. Til de fleste grillspid hører nogle klemmer til at holde fast på kødet. Derudover kan man binde en slags net rundt om kødet ved hjælp af ufarlig ståltråd eller den såkaldte slagtertråd, som ikke kan brænde. |
|
Opskriften er vist 9840 gange,
og udskrevet 230 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne