Lammekølle med grøn sauce

Lammekølle med grøn sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 løg
3 helenelliker
1 laurbærblad
1 suppevisk
1 tomat
2 fedhvidløg
3 kvisterosmarin
 salt
2 l.vand
1 hønsebouillonterning
1 kg.udbenet lammekølle
 
 Sauce
200 g.mayonnaise
1 lille bæger yoghurt naturel
1 tsk.stærk sennep
 hvid peber
200 g.friske krydderurter (persille, purløg, citronmelisse, kørvel, løvstikke, edsragon, dild, basilikum, syre)
 
Opskrift:
Løget pilles og spækkes med nelliker og laurbærblade. Suppevisk, løg, tomat og de upillede hvidløgsfed og rosmarinkviste lægges i 2 l. kogende, letsaltet vand og får lov til at koge 10 minutter.

Lammekøllen rulles sammen, ombindes med bomuldsgarn og lægges i suppen sammen med bouillonterningen.

Lad vandet koge op, skum omhyggeligt og lad køllen snurre for meget svag varme og under låg i ca 1 time. Det er meget vigtigt at vandet på intet tidspunkt koger for voldsomt.

Når køllen er færdig, tages den op af suppen, pakkes ind i folie og viskestykker og får lov til at hvile 5-10 minutter, inden den skæres for.

Saucen:
Til saucen røres mayonnaisen glat med yoghurt og sennep og smages til med peber. Krydderurterne skylles grundigt, befris for grove stilke, hakkes fint og blandes i mayonnaisesaucen, som stilles koldt, til den skal anvendes.

Ved serveringen skæres kødet ud i skiver og anrettes på et varmt fad. Saucen serveres for sig selv.

Hertil passer små kogte kartofler.

Tips:

Man kan variere sammensætningen af krydderurter til saucen helt efter egen smag. Kun bør man omgås forsigtigt med løvstikke, som smager meget stærkt igennem.





karakterer:
Opskriften er vist 8550 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu