Lammekølle med grøn sauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
|
|
Løget pilles og spækkes med nelliker og laurbærblade.
Suppevisk, løg, tomat og de upillede hvidløgsfed og rosmarinkviste lægges i 2 l. kogende, letsaltet vand og får lov til at koge 10 minutter.
Lammekøllen rulles sammen, ombindes med bomuldsgarn og lægges i suppen sammen med bouillonterningen. Lad vandet koge op, skum omhyggeligt og lad køllen snurre for meget svag varme og under låg i ca 1 time. Det er meget vigtigt at vandet på intet tidspunkt koger for voldsomt. Når køllen er færdig, tages den op af suppen, pakkes ind i folie og viskestykker og får lov til at hvile 5-10 minutter, inden den skæres for. Saucen: Til saucen røres mayonnaisen glat med yoghurt og sennep og smages til med peber. Krydderurterne skylles grundigt, befris for grove stilke, hakkes fint og blandes i mayonnaisesaucen, som stilles koldt, til den skal anvendes. Ved serveringen skæres kødet ud i skiver og anrettes på et varmt fad. Saucen serveres for sig selv. Hertil passer små kogte kartofler. Tips: Man kan variere sammensætningen af krydderurter til saucen helt efter egen smag. Kun bør man omgås forsigtigt med løvstikke, som smager meget stærkt igennem. |
|
Opskriften er vist 8550 gange,
og udskrevet 159 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne