Lammekølle i folie 02
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Lad eventuelt slagteren udbene køllen for dem, men sørg for at få benet med hjem.
Fjern overflødigt fedt fra køllen, rul den sammen og ombind med bomuldsgarn.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Hvidløgsfeddene pilles og hakkes groft.
Løg, hvidløg og estragon kommes i et dybt fas, og rødvinen hældes over. Tilsæt godt med peber, læg kølle plus ben i marinaden og lad det trælle heri tildækket og på et køligt sted i mindst 24 timer. Både kød og ben vendes flere gange i løbet af marineringstiden. Porre, gulerødder og persillerod gøres i stand og skæres i passende stykker. Tomaten skylles og halveres. Alle grøntsagerne kommes i en stegepose sammen med benet. Hæld 2 kopper marinade ved, Luk stegeposen og klip et par lufthuller foroven i posen. Læg posen på risten over bradepanden og lad kødet stege ca. 1 time ved 225 grader. Når stegetiden er omme åbnes stegeposen forsigtigt, og mens stegen får lov til at stå og trække, passeres sauce og grøntsager gennem en sigte ned i en lille kasserolle. Rør fløden i og lad saucen stå og koge lidt ind, til den får en passende konsistens. Kødet skæres i skiver og anrettes på et varmt serveringsfad. Saucen serveres for sig. |
|
Opskriften er vist 11657 gange,
og udskrevet 222 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne