Orientalsk lammekølle

Orientalsk lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Orienten

OrientenIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
1 tsk.salt
2.5 dl.vand
2 spsk.sojasauce
1 spsk.flydende honning
1 tsk.majsstivelse
 
 Marinade:
1.5 dlcitronsaft
4 spsk.sojasauce
2 fedpresset hvidløg
2 spsk.friskreven ingefær
 
Opskrift:
Lammekøllen lægges i en plastpose. Marinaden piskes sammen og hældes i posen som lukkes.

Trækker i køleskabet ca. 12 timer, vendes nogle gange.

Køllen tages ud af posen, tørres, gnides med salt og lægges i en lille bradepande.

Brunes i ovnen i ovnen ca. 15 min. ved 225 grader. Varmen dæmpes til 160 grader. Vand hældes i bradepanden. Sojasauce og honning røres sammen og pensles på kødet.

Vidersteger 1 1/4 - 1 1/2 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes. Køllen pakkes i folie og hviler ca. 20 min. inden den skæres i skiver.

Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand og smages til med salt og peber.

Pasta med let kogte gulerodsstrimler og porestrimler serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 15243 gange,
og udskrevet 465 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-07 07:47:02
Den er bare fantatisk.. Har lavet den i mange år og alle, selv dem som ikke bryder sig om lam, ender med at elske orientalsk lammekølle.. Bruger den også til Lammeryg...