Svinekam med tranebærsauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær Indsendt : Red : |
|
|
Skær løg og gulerod i skiver.
Hak hvidløget.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Drys det med peber.
Brun kødet på alle sider ved god varme, først med fedtsiden nedad, i alt 4 minutter.
Tag kødet op og drys det med salt.
Svits løg og gulerod ved jævn varme i et par minutter. Rør tomatpureen i. Svits det hele under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt vineddike og lad den næsten fordampe. Kom hvidløg, hvidvin og bouillon i og kog det i 10 minutter med låg. Læg kødet tilbage i gryden. Steg det ved svag varme i 30-40 minutter under låg. Vend det efter 15-20 minutter. Bruges et stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 65 grader. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 20 min. Si skyen og skum den for fedt. Hak tranebær, farin og mel groft i en foodprocessor. Uden foodprocessor hakkes tranebærrene igennem en persillehakker og blandes med farin og mel. Kog skyen op. Pisk blandingen i. Kog saucen godt igennem. Smag den til med salt. Hak rødløg fint. Svits det på panden i fedtstof med timian i et par minutter. Skær kumquats i tynde skiver og lad dem svitse med et par minutter. |
|
Opskriften er vist 9958 gange,
og udskrevet 291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Karin - 2005-01-01 01:01:01 Meget smagfuld - også ude pynt. Servede hasselbalck-kartofler til - meget vellykket |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne