Gullerodskage

Gullerodskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Skærkage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gullerodskage, billede 4 Gullerodskage, billede 1 Gullerodskage, billede 2 Gullerodskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Glasur:
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
125 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æggene deles og hviderne piskes stive. Gulerødderne skrælles og rives fint.

Bland alt, undtagen de stiftpiskede hvider, der vendes i tilsidst. Bag ved 175 grader C. alm. ovn ca 1 time. Portionen passer til en lille bradepande.

Glasur:
Varm ingredienserne til glasuren, tilsæt så meget vand, at den er jævn og smøre- klar. Overtræk kagen. Pynt evt med grofthakkede valnødder eller mandler.





karakterer:
Opskriften er vist 61727 gange,
og udskrevet 1754 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28893 (6879 kcal)
KJ pr. Pers. 2407 (573 kcal)
Vægt ialt 1895 gram
Vægt pr. Pers. 157 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1524 KJ (362 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 20.4 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-09 19:12:18
Bruger glasuren fra, min favorit gullerods kage ,som også er anført

  -   2014-05-07 16:37:42
smager godt uden glasur. prover alm. kakao glasur

  -   2007-08-16 21:50:44
Super god kage:-) Jeg puttede pålægschokolade oven på kagen,lige da den kom ud af ovnen,så smeltede det hurtig.. Smager lige så dejligt som glasur:-)

  -   2007-04-26 08:14:48
synes den er super dejlig, bagte den til en skolemiddag forleden, hvor den vagte stor succes:)

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god kage, men glasuren er lidt i overkanten, fordi der er så meget chokolade i, mit råd er at prøve med 50- 75 g. kogechokolade i stedet for. Men ellers god.

  -   2005-01-01 01:01:01
RIGTIG RIGTIG god kage, jeg har aldrig smagt sådan en kage.....

  -   2005-01-01 01:01:01
God kage, men glasuren er noget stærk, jeg tror man skal bruge lidt sødestof - sukker eller lign. for at søde den op. Men ellers god, og nem at lave. Det eneste lidt underlige i opskriften er at du ikke skal veje gulerødderne, men derimd komme dem op i et dl mål!!! Hvorfor har man valgt dette mon????