Lammekoteletter fra Bologna

Lammekoteletter fra Bologna, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Lammekoteletter fra Bologna, billede 4 Lammekoteletter fra Bologna, billede 1 Lammekoteletter fra Bologna, billede 2 Lammekoteletter fra Bologna, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.bacon i små terninger
2 løg
1 fedhvidløg
1 bdt.Persille
1 tsk.tørret merian eller 2 tsk. friske hakkede merianblade
1 spsk.olie
 
12 lammekoteletter, enkelte a ca 80 g.
 salt
 sort peber
3 spsk.mel
3 spsk.olie
 
70 g.Tomatpure, koncentreret
5 dl.varm bouillon
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint. Persillen skylles, tørres og hakkes groft. Baconterninger, løg, hvidløg, persille og merian blandes godt.

Koteletterne trykkes let med håndroden, drysses med salt og peber og vendes i mel. Overflødigt mel rystes af.

Varm 3 spsk. af olien godt på en pande og steg koteletterne ca 2 minutter på hver side og tag koteletterne af.

1 spsk. olie varmes på en lille stegepande, og løg-baconblandingen steges under omrøring. Til løgene er blevet let gyldne.

Læg koteletterne tilbage, rør tomatpureen i den varme bouillon og hæld det ved. Lad det hele snurre for svag varme i 6-8 minutter.

Til sidst røres fløden i, og nu må saucen ikke koge mere, kun varmes godt igennem sammen med alt det andet på panden.

Hertil passer tagliatelle (båndspaghetti) eller lyst bondebrød.

Tips:

Bologna betragtes som den italienske kogekunsts højborg. Det er ikke uden grund, at byen har fået tilnavnet ”la grassa”, den fede

Skær aldrig fedtkanten af lammekoteletter inden stegning, for fedtet giver kødet en god aroma. Fedtet kan altid skæres af på tallerkenen, hvis man ikke bryder sig om at spise det.





karakterer:
Opskriften er vist 23925 gange,
og udskrevet 693 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-31 15:47:38
God anderledes måde at få lam på, smagte super godt og var nem at lave, Jeg brugte frisk pasta det var også godt.