Lammekoteletter fra Bologna
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Persillen skylles, tørres og hakkes groft.
Baconterninger, løg, hvidløg, persille og merian blandes godt.
Koteletterne trykkes let med håndroden, drysses med salt og peber og vendes i mel. Overflødigt mel rystes af. Varm 3 spsk. af olien godt på en pande og steg koteletterne ca 2 minutter på hver side og tag koteletterne af. 1 spsk. olie varmes på en lille stegepande, og løg-baconblandingen steges under omrøring. Til løgene er blevet let gyldne. Læg koteletterne tilbage, rør tomatpureen i den varme bouillon og hæld det ved. Lad det hele snurre for svag varme i 6-8 minutter. Til sidst røres fløden i, og nu må saucen ikke koge mere, kun varmes godt igennem sammen med alt det andet på panden. Hertil passer tagliatelle (båndspaghetti) eller lyst bondebrød. Tips: Bologna betragtes som den italienske kogekunsts højborg. Det er ikke uden grund, at byen har fået tilnavnet ”la grassa”, den fede Skær aldrig fedtkanten af lammekoteletter inden stegning, for fedtet giver kødet en god aroma. Fedtet kan altid skæres af på tallerkenen, hvis man ikke bryder sig om at spise det. |
|
Opskriften er vist 23783 gange,
og udskrevet 689 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Mira - 2007-01-31 15:47:38 God anderledes måde at få lam på, smagte super godt og var nem at lave, Jeg brugte frisk pasta det var også godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne