Lammeragout med savoykål og fetaost
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Indsendt : Red : |
|
|
Lammekødet skæres i tern (ca. 3 x 3 cm).
Gulerødderne og persilleroden skrælles, og porren renses. Halvdelen af hver skæres i ensartede skiver eller strimler - resten skæres groft. Olien varmes op i en gryde. De groftskårne grønsager hældes i og steger - uden at brune. Lammekødet vendes i og steger i 2 - 3 minutter. Hvidløg, laurbærblad og lidt vand tilsættes. Vandet skal lige dække grønsager/kød. Blandingen koges op. Der skummes for eventuelle urenheder, og kødet koges mørt under låg i ca. 20 - 25 minutter. Kødet tages op og holdes varmt. Skyen gemmes til senere. Kålen deles i tre dele, og stokken fjernes. Kålen deles i blade. Der beregnes ca. 4 kålblade til hver. Bladene koges i letsaltet vand tilsat 1 tsk. olie. Bladene tages op og drypper af. De skivede/strimlede grønsager lægges i en sigte og gives et opkog et kørt øjeblik (gerne i vandet fra kålen). Grønsagerne tages op. Skyen fra lammekødet varmes op, og fetaosten kommes i. Sovsen varmes godt igennem. Gryden tages fra varmen, og lammekødet kommes tilbage i gryden. Den kogte kål lægges i bunden af en tallerken, kød og sovs fordeles over og til sidst grønsager. Der pyntes med lidt frisk kørvel. Serveres med ris og groft brød til. |
|
Opskriften er vist 6943 gange,
og udskrevet 147 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne