Afrikansk lammeragout med couscous
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Afrika Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom olien i en tykbundet gryde, steg krydderierne kort i den varme olie. Kom kød i og brun det, tilsæt derpå løg og hvidløg.
Tilsæt abrikoser, citrusskal og -saft. Kom vand ved så det står 2/3 op om kødet og tilsæt salt og peber. Lad det simre ca. 1 time.
Smag retten til. Kog imens kikærterne i rigeligt vand (se kogetid på posen). Kom kikærterne ned til lammekødet, når de er møre. De skal koge med ca. 15 min. for at suge smagen fra krydderierne til sig. Lad det hele simre til kødet er meget mørt og smag til med salt og sukker. Er saucen for tynd så si den fra og kog den lidt ind. Retten smager næsten endnu bedre næste dag Couscous: Køb den forkogte couscous og beregn 75 g pr. person. Kom couscousen i en skål, hæld rigeligt kogende vand og lidt salt på og lad den suge i 10 min. Hvis den ikke er helt mør, så kom mere kogende vand på og lad den suge et øjeblik til. Evt. overskydende vand hældes fra i en sigte. Rør den op med en gaffel. |
|
Opskriften er vist 48485 gange,
og udskrevet 1520 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Jannik - 2013-09-19 20:41:47 Være opmærksom på at Couscous er en hvede art og derfor kan give problemer. Inge V. - 2011-10-17 13:21:25 Udelod skræl og saft af citrusfrugter. Fulgte ellers opskriften. Den er rigtig, rigtig god. Dejlig, krydret efterårsmad. anonym - 2007-08-08 13:11:36 dejligt krydret ret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne