Kylling a la nicoise

Kylling a la nicoise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling på ca. 1 kg
5 spsk.olivenolie
4 modne tomater
12 sorte oliven
2 fedhvidløg
1.5 dl.tør hvidvin
1 spsk.friskhakket basilikum
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kyllingen igennem på langs, skyl og tør stykkerne godt og krydr dem med salt og peber.

Varm olien i en tykbundet gryde og brun kyllingestykkerne på alle sider over ikke for kraftig varme. Hæld lidt vand i gryden, læg låg på og steg kyllingestykkerne i ca. 45 minutter. Når lårene løsner nemt, er kødet gennemstegt. Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme.

Skold og flå tomaterne. Rens dem for kerner og hak kødet groft. Fjern eventuelle sten fra olivenerne. Pil hvidløgsfeddene og knus dem.

Kog gryden af med hvidvin og kom tomater og hvidløg i og kog det over jævn varme i 5 minutter uden låg. Smag til med salt og peber og tilsæt olivenerne.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og drys med basilikum. Server straks.

Tips:

Server stegte courgetter, pasta eller ris til. De friske tomater kan erstattes af samme mængde fra dåse. De skal blot dryppes af, før de hakkes. Tilsæt gerne nogle kapers eller et par hakkede ansjosfilet'er til saucen.





karakterer:
Opskriften er vist 10050 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu