Indisk carry suppe

Indisk carry suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.røde linser
1 l.grønsagsbouillon
100 g.kartofler i tern
100 g.æble i små tern
 
1 spsk.olie
100 g.finthakket løg
2 spsk.friskreven ingefærrod
1 finthakket, grøn chili - uden kerner
4 cm.kanelstang
4 kryddernelliker
2 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.gurkemeje
4 friske eller tørrede karryblade
 
4 dl.kokosmælk
3 spsk.limesaft
 salt
 
 frisk koriander til pynt
 
Opskrift:
Skyl linserne og pil urenhederne fra. Bring linser, bouillon, kartofler og æble i kog, og lad det koge ca. 20 minutter for svag varme.

Sautér løg, hvidløg, ingefær i olie. Tilsæt krydderier og karryblade under omrøring. Fjern de hele krydderier (Kanel, nelliker, og karryblade), når olien begynder at skille sig ud.

Pisk kokosmælk og krydderimassen i suppen. Tilsæt limesaft og smag til med salt.

Drys med frisk koriander lige inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 39234 gange,
og udskrevet 1129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-26 18:14:41
Der er ikke anført hvor meget hvidløg der skal i retten. Er der nogen der kan vejlede mig?

  -   2009-06-12 21:31:58
Jeg synes, en er super. Klart, den skal krydres ekstra, men det står jo frit for at snige mere af krydderrierne ind i suppen.

  -   2007-02-16 17:17:59
Karryblade er fra et træ hvis blade dufter af karry - deraf navnet.

  -   2006-12-03 10:55:56
KARRYBLADE - karry er et blandningskrydderi, så i mine øjne lyder det som noget vrøvl :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt tam, hvis man ikke tilsætter 1 tsk. grøn karrypasta.